Luonnonkaunis Lofootit elokuussa 9.-13.8.2021

Luonnonkaunis Lofootit elokuussa

Koe satumaiset saarimaisemat, kuvaukselliset kalastajakylät ja Pohjois-Skandinavian komeat tunturimaisemat opastetulla kiertomatkallamme.

Matkamme kohokohtia ovat mm. Torniojärven seutu Ruotsin Lapissa. Narvikin kaupungin mukava hotelli ja kaupungin komeat puitteet. Borgin viikinkimuseo ja viikinkihistoria. Lofoottien lumoavat maisemat ja kiinnostavat kalastajakylät. Paluumatkalla upeat Lyngenin alpit ja Ykeänvuono. Kilpisjärven mahtava Saana.

Matkaan kuuluu

  Matkan perushintaan sisältyy:

- majoitus ohjelman mukaisissa hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneessa (lisämaksu yhden hengen huoneesta 325 e) 

- matkaohjelmassa mainitut ateriat

- bussimatkat V. Alamäen turistiluokan busseilla

- matkanjohtajan palvelut

Vaatimukset

Matkan aikana sääolosuhteet voivat vaihdella paljon, koska olemme Pohjois-Skandinavian tunturimaastoissa sekä merellisessä ilmastossa Lofooteilla. Suosittelemme lämpimiä ja vedenpitäviä varusteita, sekä tukevia kenkiä joilla selviää ehkä pienessä vesi- ja räntäsateessakin. 

Huomioitavaa

Ryhmän matkustajamäärä on 24 -36 henkilöä, jotta voimme matkustaa väljemmin.

Matkan reititys voi muuttua viranomaismääräyksien vuoksi (koronarajoitteiden) ja siksi myös majoituspaikkamme matkan ensimmäisenä yönä.

Matkan hinta ei sisällä ruokajuomia, laukunkantopalveluita tai muita asiakkaan vaatimia henkilökohtaisia palveluita.


Matkustajilta edellytetään kykyä huolehtia omista matkatavaroistaan, matkan hintaan ei sisälly laukunkantopalvelua. Joissain hotelleissa voi olla mahdollista tilata laukunkantopalvelu etukäteen ja sen sen tyypillinen kantohinta on hotelleissa noin 8-15 euroa per laukku.

Aikataulu

Luonnonkaunis Lofootit 9.-13.8.2021

MATKAOHJELMA

Maanantai 9.8. OULU - OTEREN (lounas, illallinen)

Aloitamme matkan Oulusta kohti Haaparantaa ja jatkamme seuraillen Torniojoenlaaksoa, seuraillen Ruotsin rajaa. Lounastamme Kolarissa. Kilpisjärven ohitettuamme saavumme rajalle, josta on noin tunti Oterinin hotelliimme. Illallinen hotellissa. 


Luonnonkaunis Lofootit 9.-13.8.2021

  

Tiistai 10.8. NARVIK - SVOLVAER (aamiainen, illallinen)

Nautimme tyylikkään hotellimme runsaasta aamiaisesta ennen kuin jatkamme matkaamme kohti Lofootteja. Alkumatkasta seurailemme Ofotvuonon rantoja ja myöhemmin maisemaa koristavat vuorten teräväkärkiset huiput sekä saariston kirkasvetiset poukamat. Saavumme hotelliimme Scandic Svolvaer iltapäivällä, jonka jälkeen vapaata aikaa. 

Päivän päätteeksi kokoonnumme yhteiselle illalliselle hotellissamme.

Luonnonkaunis Lofootit 9.-13.8.2021

    

Keskiviikko 11.8. SVOLVAER (aamiainen) 

Näemme päivän aikana Lofoottien maisemia monipuolisesti. Saariryhmä tunnetaan historiallisesti turskan kalastuksen keskuksena ja lukuisissa kalastajakylissä näkee suuria turskankuivatustelineitä. 

Kiertelemme bussillamme läpi suurimpien saarien, kunnes saavutamme niistä eteläisimmän eli Moskenesoyan. Vierailemme myös myös Borgin kuuluisassa viikinkimuseossa, jossa teemme opastetun kierroksen oppaan johdolla. Museo sijaitsee paikalla, josta löydettiin 1980-luvulla Norjan suurin viikinkikauden rakennus. Kierros museossa vie meidät ajassa taaksepäin, tutustumaan viikinkikylän elämään yli tuhat vuotta sitten. 

Luonnonkaunis Lofootit 9.-13.8.2021

  

Torstai 12.8. SVOLVAER-KILPISJÄRVI (aamiainen, illallinen)

Aamulla jätämme satumaiset saaret taaksemme ja aloitamme matkan kohti Kilpisjärveä. Ajomatkalla saamme ihailla vuono- ja vuoristomaisemia, esimerkiksi komeita Lyngenin alppeja ja Ykeänvuonoa ympäröivää seutua. Alkuillasta saavumme melkein Saanan juurelle vaatimattomaan, mutta historialliseen Lapland Kilpis hotelliimme. Matkamme viimeisenä iltana nautimme vielä yhteisen illallisen ja muistelemme kiertomatkamme huikeita maisemia ja lomakokemuksia. 

Luonnonkaunis Lofootit 9.-13.8.2021

  

13.8. KILPISJÄRVI – OULU (aamiainen, lounas)

Aamiaisen jälkeen aloitamme kotimatkan ja hyvästelemme komean Saanan ja järvimaisemat. Ohitamme Kilpisjärven mahtavan Saanan ja reittimme jatkuu Muonion ohi etelään kohti kaunista Tornionjokilaaksoa. Tornionjoen alkulähteitä olimmekin jo ihailleet matkamme ensimmäisenä päivänä. Tornionjoen kruunu on Kukkolankoski, maamme pisin vapaana virtaava koskialue, jossa on harjoitettu kalastamista lippoamalla vuosisatojen ajan. Pysähdymme kuvaamaan tätä kaunista kulttuurimaisemaa Suomen ja Ruotsin rajalla. Illansuussa saavumme Ouluun monia maisemamuistoja rikkaampana. Lounas päivän aikana. 

Varaa matka