Lapin lumo ruska-aikana 14.-17.9.2021

Matkustat mukavasti V. Alamäen laadukkailla busseilla matkanjohtajamme pitäessä huolen siitä, että viihdyt matkallamme varmasti. Hyppää kyytiin!

Matkaan kuuluu

Matkan hintaan sisältyy majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, sekä matkaohjelmassa mainitut retket ja ateriat. Inarinjärven risteily varattavissa lisähintaan 24 euroa. Matkan hintaan kuuluvat myös matkanjohtajamme palvelut sekä kuljetus V. Alamäen laadukkailla busseilla.

Vaatimukset

Suosittelemme lämmintä ja sateenkestävää vaatetusta sekä tukevia vedenpitäviä kenkiä. Suosittelemme ottamaan mukaan myös pipon sekä hanskat. Retkirepussa olevat henkilökohtaiset tavarat voi laittaa vedenkestäviin pusseihin.

Huomioitavaa

Hyvä tietää

- ryhmän koko 24–36 matkustajaa, jotta voimme matkustaa väljemmin ja mukavammin.

Viime syksynä Lapin lumo matkaltamme oli mukana matkailualan pitkänlinjan ammattilainen ja blogisti JOHANNA MÄENLUOMA, joka kirjoitti matkasta kertomuksen, jonka pääset lukemaan tästä

https://www.v-alamaki.fi/wp-content/uploads/2020/10/Lapin-Lumo-matkakertomus-kirjoittanut-Johanna-Maenluoma.pdf

Aikataulu

LAPIN LUMO ruska-aikana

Lemmenjoen veneretki, majoitus Inarijärven läheisyydessä ja Lapin taikaa Reidar Särestöniemen taiteessa – näistä kaikista pääsemme nauttimaan Lapin lumo -matkallamme. Vietämme kaksi yötä Inarijärven rannalla sijaitsevassa hotelli Inarissa ja yhden yön Kittilässä, ennen Ouluun paluuta. Ruskan värit lienevät päällimmäisenä mielessä, kun lähestymme Perämeren rantoja.

MATKAPÄIVÄ 1

Päivä 1 Oulu – Inari (tervetuloillallinen)

Lähtö Oulusta aamulla seitsemältä kohti Inaria. Teemme useita pysähdyksiä matkalla, tutustuen mm. Räihän rieskaan, Kaunispäältä avautuvaan upeaan maisemaan ja lähempänä Inaria erikoiseen geologiseen nähtävyyteen, Karhunpesäkiveen. Saavumme Inariin noin kello viiden - kuuden aikaan alkuillasta. Kaksi yötä Inarijärven rannalla sijaitsevassa hotelli Inarissa. Jo saapumisiltana voimme ihailla Lapin maagista luontoa ja sen hiljaisuutta.

MATKAPÄIVÄ 2

Inari (aamiainen)

Aamiainen nautitaan kaikessa rauhassa. Aamupäivällä aikaa tutustua itsenäisesti Inarin keskustaan ja vierailla vaikkapa Siidassa, joka on Inarin kuuluisa saamelaismuseo ja luontokeskus. Päivän valinnainen retki on Inarijärven risteily, jonka aikana voi ihailla erämaajärven kauneutta ja kuuluisaa Ukonsaarta. Ukonsaari on saamelaisten pyhä saari, joka myös Ukonkivenä tunnetaan. Paluumatkalla risteilemme vanhaa postireittiä seuraillen ja ohitamme Hautuumaasaaren, jossa on vielä nähtävänä vanhoja puuristejä. Sähköhybridi-katamaraani on 120-paikkainen ja laivassa on kahvila (A-oikeudet).

Risteilyn jälkeen käymme ihailemassa Juutuanjoen kuohuja Jäniskoskella, jonne saavumme lyhyen kävelyn päätteeksi helppokulkuista hiekkapäällysteistä kävelytietä. Mahdollisuus patikoida takaisin kirkonkylälle seuraillen Juutuan polkua. Vapaa-aikaa illalla ja hyvällä tuurilla saamme ihailla revontulien leiskuntaa syksyisellä taivaalla, Inarijärven yllä.

MATKAPÄIVÄ 3

Inari – Lemmenjoki – Levi (aamiainen, lounas, päivällinen)

Aamiaisen jälkeen vastaamme vihdoin Lemmenjoen kutsuun. Lyhyen ajomatkan päässä meitä odottaa Palton saamelaisperhe, joka vie meidät tutustumaan jokiveneillä kuuluisan Lemmenjoen maisemiin, kultamaille sekä saamelaiskulttuuriin. Jokainen pääsee kokeilemaan onneaan kullanhuuhdonnassa. Lounaaksi nautimme porokeittoa ja retken aikana saamme kuulla myös joikua. Pääsemme myös tutustumaan poroihin lähietäisyydeltä sekä seuraamaan maailmankuulua huovuttajaa Kaija Palttoa työssään. Retken kesto on noin kuusi tuntia ja vietämme ajasta valtaosan ulkona, joten lämmin ja sateenkestävä vaatetus on tarpeen, kuten myös tukevat veden pitävät kengät, sekä pipo ja hanskat.

Lemmenjoen kuohujen jälkeen matkamme jatkuu kohti Tunturi-Lappia ja Kittilän Leviä, jossa yövymme Sokos Hotel Break Levissä.

Matkamme viimeisenä iltana kokoonnumme yhteiselle päivälliselle muistelemaan ruskamatkamme kohokohtia.

MATKAPÄIVÄ 4

Levi – Särestöniemi-museo – Oulu (aamiainen, pullakahvit)

Nautimme hotelliaamiaisen ja lähdemme yhdentoista aikoihin kohti Särestöniemi-museota, jossa tutustumme oppaan johdolla Lapin kuuluisimman kuvataiteilijan tuotantoon. Vuonna 1981 kuollut maalari tuli tunnetuksi suurista, värikkäistä maalauksistaan, jotka kertovat Lapin luonnosta ja sen ihmisistä. Kierroksen päätteeksi pullakahvit ja sitten kotimatkalle kohti Oulua, muutaman pysähdyksen taktiikalla. Paluu Ouluun alkuillasta.

Varaa matka